High tea met Pasen, pure verwennerij!

Een heerlijke manier om te genieten van Pasen met vrienden of familie.
 

Foto's Midwinterverhalenmiddag

Een mooie impressie van deze succesvolle middag
Nieuwsbrief
Wilt u graag op de hoogte blijven van ons laatste nieuws? Meld u dan hier aan voor onze nieuwsbrief.
Versturen

Menukaart

Lunchkaart

Lunchkaart  
   
Verse huisgemaakte soep met brood € 5,50
De topper van de lunch onze overheerlijke "reuzen" tosti  
- op z’n Italiaans met kaas en pesto € 6,50
- Caprese met mozzarella, tomaat en basilicum € 6,50
Broodje tonijnsalade € 7,50
Biologisch broodje gebakken camembert met cranberry compote € 8,50
Ambachtelijk broodje met warme geitenkaas, honing, walnoten en tijm € 8,50
Broodje van gerookte makreelfilet € 8,50
Huisgemaakte hartige taart van de plaat, met salade € 8,50
Uitsmijter kaas van fûgelfrei ei € 8,50
Salade van bleu de Wolvega en noten € 9,00
Brostei broodje met paddenstoelenragout en griene tsiis € 9,00
Bordje Merk 18 (hartige taart, kopje soep, brood,  
vijgen,kaasjes, groene pesto en kaas tapenade) € 11,00
Bordje Sudersee ( kopje soep, gerookte vis, pesto  
brood, makreelmousse en sla) € 12,50
Vegetarische lasagne met tomatensaus € 13,50
Plate van de dag (vis of vegetarisch) Dagprijs
   
Voor de kinderen:  
Puntzak met frites € 4,50
Brood met kroket € 5,00
   
IJskaart:  
Coupe van de dag € 6,50
Kinderijsje € 4,50
   
   
In onze gerechten verwerken wij zoveel mogelijk biologische en streekgebonden producten. De vis in onze gerechten is MSC-gecertificeerd  
   

Menukaart vanaf 17.30 uur

Soepen

Tomatensoep met mascarpone € 6,00
Witlofsoep met Tynjetalerkaas en granaatappel € 6,00
Gevulde vissoep met room en kerrie € 7,50

Voorgerechten vegetarisch

Quinoa wafels met venkelsalade en kruidenkwark € 8,75
Salade van bataat, groene asperges met een in rooibos thee gepocheerd ei € 8,75
Groene salade met verse schapenkaas, zontomaatjes en olijven € 8,75

Voorgerechten vis

Gerookte zalmtartaar met wakamé en gegrild roggebrood € 9,75
Hollandse garnalen in een brosteibroodje met whiskysaus € 11,50
Coquilles roergebakken met ui, prei, knoflook en paprikasaus op een bedje van pasta € 11,50

Hoofdgerechten vegetarisch € 19,50

Wrap met seitan, groenten en paprikakwark
Couscousballetjes gevuld met geitenkaas op een bedje van spercie- bonen en kurkuma/gemberjus
Witte bonenschotel met groenten, nep-kip van de vegetarische slager en een spicylemonsaus
Groenten lasagne met geroosterde paprikasaus en mozzarella
Kaasfondue met diverse groenten, sla en stokbrood

Hoofdgerechten vis € 21,50

Heekfilet met mediteraanse rijst en saus van courgette
Lengfilet met een stoemp van rode biet, zoete aardappel met een saus van broccoli
Scholrolletjes gestoomd met pesto en een crème van bloemkool met zeekraal

Hoofdgerecht vis of vegetarisch

Chefs special; Het gerecht van de week Weekprijs

Nagerechten

Citroensorbetijs, amandelcake en lemoncurd € 7,25
IJstaartje met rode vruchten, Fryske dumkes en vanillesaus € 7,25
En de topper van onze chef-kok: De Friese tiramisu van suikerbrood, Beerenburg en mascarpone € 7,25
Dessert d’ amour, altijd een verrassing (2 personen) € 21,50
Fries kaasplankje met honing, kletzenbrood en walnoten € 10,50

U kunt u ook laten verrassen!!

De chef maakt voor u een wandeling door de kaart, waarbij u kunt kiezen
tussen een vegetarisch menu, een vismenu, of een combinatie van beide.

3-Gangenmenu* voor u samengesteld door onze chef-kok € 32,50
4-Gangenmenu* voor u samengesteld door onze chef-kok € 37,50
Kindermenu 3-gangen ( in overleg) € 14,50

Wilt u glutenvrij eten? Laat het ons weten.

* Bij dit menu kunt u ook een bijpassend wijn arrangement bestellen van 3 verschillende biologische wijnen à € 11,95 per persoon (3 glazen p.p.)

Wij hebben ook een speciale Tapaskaart!

Waarom biologische producten en duurzame vis in It Pottebakkerhûs?

De biologische landbouw is een zeer milieuvriendelijke vorm van landbouw.De producten worden geteeld zonder kunstmest, chemische bestijdingsmiddelen of genetische manipulatie. De gewassen krijgen in deze schone omgeving de tijd om te groeien en te rijpen. Het zijn daarom producten van hoge kwaliteit en een uitzonderlijk goede smaak. Het is verboden, maar ook helemaal niet nodig kunstmatige geur-, kleur- of smaakstoffen bij de verwerking toe te voegen. Een tomaat, aardappel of een sappige krop sla, ze hebben weer smaak en als je een wortel schrapt heb je weer oranje handen. Menig topkok en ook de onze, werkt daarom met biologische producten. Doel van de biologische landbouw is het in stand houden van het natuurlijke evenwicht tussen mens, plant en dier. Het gaat daarbij niet alleen om de landbouw maar ook om onze directe leefomgeving.

 

Duurzame vis

Ruim driekwart van de vissoorten die wij eten is overbevist of bijvangst. 
Daarom serveren wij in it Pottenbakkershus alleen duurzame vis.
Duurzame vis is belangrijk voor het behouden van de vis en voor het behouden van de vissector.
 
Duurzame visserij maakt gebruik van vistechnieken waarbij de kans op bijvangst sterk afneemt.
1.De visserij mag niet leiden tot overbevissing of uitputting van vissoorten.
2.De natuur onder water moet worden beschermd.
3.De visserijbedrijven moeten zich verantwoorden over hun doen en laten en garant staan voor een effectief, duurzaam beheer van het visaanbod.
4.Visserijen moeten lokale, nationale en internationale wetten en regels respecteren.