Muorre mei mirakels

“Muorre mei mirakels” van It Pottebakkershûs in Workum krijgt weer nieuwe gezichten op 27 september 2014.
 

Nieuwe menukaart It Pottebakkershûs

Biologisch Vis- en vegetarisch restaurant It Pottebakkershûs heeft een compleet vernieuwde menukaart voor de zomer van 2014.
Nieuwsbrief
Wilt u graag op de hoogte blijven van ons laatste nieuws? Meld u dan hier aan voor onze nieuwsbrief.
Versturen

Menukaart

Lunchkaart

Lunchkaart  
   
Verse huisgemaakte soep met brood € 5,50
De topper van de lunch onze overheerlijke "reuzen" tosti  
- op z’n Italiaans met kaas en pesto € 6,50
- Caprese met mozzarella, tomaat en basilicum € 6,50
Broodje tonijnsalade € 7,50
Biologisch broodje gebakken camembert met cranberry compote € 8,50
Ambachtelijk broodje met warme geitenkaas, honing, walnoten en tijm € 8,50
Broodje van gerookte makreelfilet € 8,50
Huisgemaakte hartige taart van de plaat, met salade € 8,50
Uitsmijter kaas van fûgelfrei ei € 8,50
Griekse salade van gekruide quinoa, feta en rauwkost € 8,50
Pastasalade met koolrabi en gerookte makreel €10,50
Bordje Merk 18 (hartige taart, kopje soep, brood,  
vijgen,kaasjes, groene pesto en kaas tapenade) € 11,00
Bordje Sudersee ( kopje soep, gerookte vis, pesto  
brood, makreelmousse en sla) € 12,50
Vegetarische lasagne met tomatensaus € 13,50
   
Voor de kinderen:  
Puntzak met frites € 4,50
Brood met kroket € 5,00
Kinderijsje € 4,50
   
IJskaart:  
Ouderwetse sorbet met vers fruit en cranberrysiroop € 8,75
Zomers ijscoupe met groene appeltjes- en sinaasappelijs € 8,50
Coupe van de dag € 8,50
   
Zomerse Smoothies:  
Fruit smoothie ( met verse fruitsoorten van de dag) € 5,50
Groenten smoothie ( met groenten van de dag( € 5,50
   
In onze gerechten verwerken wij zoveel mogelijk biologische en streekgebonden producten. De vis in onze gerechten is MSC-gecertificeerd  
   

Menukaart vanaf 17.30 uur

Soepen

Tomatensoep met mascarpone € 6,00
Friese Uiensoep met stokbrood en cheddarkaas € 6,00
Gevulde vissoep met room en kerrie € 7,50

Voorgerechten vegetarisch

Vers gebakken breekbrood met kaastapenade en boter € 5,75
Bruchetta met verse tomaat en basilicum € 6,50
Couscouswafeltjes met gembermayonaise en sla € 8,75
Salade geitenkaas met walnoot en cranberrycompote € 9,25
Griekse salade van gekruide quinoa, feta en rauwkost € 9,50

Voorgerechten vis

Gerookte zalmcarpaccio met roseval aardappeltjes en citroenmayonaise € 9,75
Pastasalade van koolrabi en gerookte makreel € 9,50
Een duo van Hollandse garnalen bestaande uit: Hollandse garnalen- € 10,50
cocktail met whiskysaus met toast en een garnalenkroketje.  

Hoofdgerechten vis noch vlees

Groente fritata met puree van aardappel, geitenkaas en zwarte olijf € 19,50
Wrap met roerbakgroenten en kipstukjes van de vegetarische slager € 19,50
met boerenkerriekwark  
Vegetarische lasagne met tomatensaus, seizoensgroenten gegratineerd met mozzarella € 18,00
Kaasfondue met diverse groenten, sla en stokbrood € 19,50

Hoofdgerechten vis

Gebakken heekfilet met mediteraanse rijst en saus van € 19,75
geroosterde paprika  
Schartong met pesto gestoomd. Geserveerd met groene stoemp, € 20,50
zeekraal en venkelroomsaus  
Gerecht van de dag. Vraag naar ons speciale visgerecht wat alleen deze Dagprijs
week op de kaart staat)  
   

Nagerechten

IJstaartje met rood fruit en Fryske dumkes vergezeld met € 9.00
romige vanillesaus  
Mille Feuille met kokosijs en karamelsaus € 9,25
Frisse coupe met groene appeltjes- en sinaasappelijs geserveerd met een € 9,00
ambachtelijk witte chocolademousse  
En de topper van onze chef-kok: De Friese tiramisu van suikerbrood, Beerenburg en mascarpone € 9,25
Dessert d’ amour, altijd een verrassing (2 personen) € 21,50
Fries kaasplankje € 10,50
   

U kunt u ook laten verrassen!!

De chef maakt voor u een wandeling door de kaart, waarbij u kunt kiezen
tussen een vegetarisch menu, een vismenu, of een combinatie van beide.

3-Gangenmenu* voor u samengesteld door onze chef-kok € 32,50
4-Gangenmenu* voor u samengesteld door onze chef-kok € 37,50
Kindermenu 3-gangen ( in overleg) € 14,50

Wilt u glutenvrij eten? Laat het ons weten.

* Bij dit menu kunt u ook een bijpassend wijn arrangement bestellen van 3 verschillende biologische wijnen à € 11,95 per persoon (3 glazen p.p.)

Wij hebben ook een speciale Tapaskaart!

Waarom biologische producten en duurzame vis in It Pottebakkerhûs?

De biologische landbouw is een zeer milieuvriendelijke vorm van landbouw.De producten worden geteeld zonder kunstmest, chemische bestijdingsmiddelen of genetische manipulatie. De gewassen krijgen in deze schone omgeving de tijd om te groeien en te rijpen. Het zijn daarom producten van hoge kwaliteit en een uitzonderlijk goede smaak. Het is verboden, maar ook helemaal niet nodig kunstmatige geur-, kleur- of smaakstoffen bij de verwerking toe te voegen. Een tomaat, aardappel of een sappige krop sla, ze hebben weer smaak en als je een wortel schrapt heb je weer oranje handen. Menig topkok en ook de onze, werkt daarom met biologische producten. Doel van de biologische landbouw is het in stand houden van het natuurlijke evenwicht tussen mens, plant en dier. Het gaat daarbij niet alleen om de landbouw maar ook om onze directe leefomgeving.

 

Duurzame vis

Ruim driekwart van de vissoorten die wij eten is overbevist of bijvangst. 
Daarom serveren wij in it Pottenbakkershus alleen duurzame vis.
Duurzame vis is belangrijk voor het behouden van de vis en voor het behouden van de vissector.
 
Duurzame visserij maakt gebruik van vistechnieken waarbij de kans op bijvangst sterk afneemt.
1.De visserij mag niet leiden tot overbevissing of uitputting van vissoorten.
2.De natuur onder water moet worden beschermd.
3.De visserijbedrijven moeten zich verantwoorden over hun doen en laten en garant staan voor een effectief, duurzaam beheer van het visaanbod.
4.Visserijen moeten lokale, nationale en internationale wetten en regels respecteren.