High tea met Pasen, pure verwennerij!

Een heerlijke manier om te genieten van Pasen met vrienden of familie.
 

Succesvolle negende midwinterverhalentocht 2014

95 deelnemers hebben dit jaar genoten van de verhalen van onze verhalenvertellers.
Nieuwsbrief
Wilt u graag op de hoogte blijven van ons laatste nieuws? Meld u dan hier aan voor onze nieuwsbrief.
Versturen

Menukaart

Lunchkaart

Lunchkaart  
   
Verse huisgemaakte soep met brood € 5,00
Overheerlijke supergrote tosti:  
- op z’n Italiaans met kaas en pesto € 5,50
- Caprese met mozzarella, tomaat en basilicum € 5,50
Ambachtelijk broodje met warme geitenkaas, honing,  
walnoten en tijm € 7,50
Broodje tonijnsalade € 7,00
Biologisch broodje met gebakken camembert,  
met cranberry compote. € 7,80
Broodje met rilette van gerookte Heekfilet € 8,50
Huisgemaakte hartige taart van de plaat, met salade € 8,50
Uitsmijter kaas van fûgelfrei ei € 8,50
Salade met 'Blue de Wolvega' en noten € 8,50
Warme pasta met paddenstoelen en groentenroomsaus € 9,50
Bordje Merk 18 (hartige taart, kopje soep, brood,  
vijgen,kaasjes, groene pesto en kaas tapenade) € 11,00
Bordje Sudersee ( kopje soep, gerookte vis, pesto  
brood, makreelmousse en sla) € 12,50
Voor de kinderen:  
   
Puntzak met frites € 4,50
Brood met kroket € 5,00
Kinderijsje € 4,50
Proef de winter in onze zomerse ijscoupe € 7,50
(vraag aan onze bediening om de de diverse smaken ijs)  
   
In onze gerechten verwerken wij zoveel mogelijk biologische en streekgebonden producten. De vis in onze gerechten is MSC-gecertificeerd  
   

Menukaart vanaf 17.30 uur

Soepen

Linzensoep € 6,50
Gevulde vissoep met room en kerrie € 7,50
   

Voorgerechten vegetarisch

Warme quinoa koekjes met salade van knolselderij, geroosterde amandelen en zure room dressing € 9,50

Voorgerechten vis

Gerookte makreel met salade van truffel aardappels en uiencompote € 10,50
   

Hoofdgerechten vis noch vlees

Overheerlijke uitgebreide kaasfondue € 19,50
Groenten goulash in een wrap met boerenkwark en diverse bonen € 19,50
Stoofpot van seitan op smaak gebracht met chocolade en kruidkoek geserveerd met aardappelpuree € 20,50

Hoofdgerechten vis

Wijtingfilet met rode bietenstoemp, venkelroomsaus en een krokantje van zoete bataat € 20,50
Kabeljauw met roergebakken witte kool en kerrie gember saus € 21,50
Kindermenu 3 gangen ( in overleg) € 14,50
   

Nagerechten

Crème brûlée gevuld met witte chocolade en een bolletje kokosroomijs € 8,95
Friese tiramusu van suikerbrood, beerenburg en mascarpone € 8,95
Warme vruchten clafoutis met vanille ijs € 8,95
Dessert d’ amour, altijd een verrassing (2 personen) € 21,50
Fries kaasplankje € 10,50
   

U kunt u ook laten verrassen!!

De chef maakt dan voor u een wandeling door de kaart, waarbij u kunt kiezen tussen vegetarische- en/of visgerechten.

3 gangen: € 35,00
4 gangen: € 42,50

Waarom biologische producten en duurzame vis in It Pottebakkerhûs?

De biologische landbouw is een zeer milieuvriendelijke vorm van landbouw.De producten worden geteeld zonder kunstmest, chemische bestijdingsmiddelen of genetische manipulatie. De gewassen krijgen in deze schone omgeving de tijd om te groeien en te rijpen. Het zijn daarom producten van hoge kwaliteit en een uitzonderlijk goede smaak. Het is verboden, maar ook helemaal niet nodig kunstmatige geur-, kleur- of smaakstoffen bij de verwerking toe te voegen. Een tomaat, aardappel of een sappige krop sla, ze hebben weer smaak en als je een wortel schrapt heb je weer oranje handen. Menig topkok en ook de onze, werkt daarom met biologische producten. Doel van de biologische landbouw is het in stand houden van het natuurlijke evenwicht tussen mens, plant en dier. Het gaat daarbij niet alleen om de landbouw maar ook om onze directe leefomgeving.

 

Duurzame vis

Ruim driekwart van de vissoorten die wij eten is overbevist of bijvangst. 
Daarom serveren wij in it Pottenbakkershus alleen duurzame vis.
Duurzame vis is belangrijk voor het behouden van de vis en voor het behouden van de vissector.
 
Duurzame visserij maakt gebruik van vistechnieken waarbij de kans op bijvangst sterk afneemt.
1.De visserij mag niet leiden tot overbevissing of uitputting van vissoorten.
2.De natuur onder water moet worden beschermd.
3.De visserijbedrijven moeten zich verantwoorden over hun doen en laten en garant staan voor een effectief, duurzaam beheer van het visaanbod.
4.Visserijen moeten lokale, nationale en internationale wetten en regels respecteren.