Midwinterverhalenmiddag

Zondag 29 januari 2017 wordt alweer voor de 12e keer deze succesvolle tocht in Workum georganiseerd.
 

NIEUW! Bij ons nu groepsaccomodatie tot 50 personen

Bij It Pottebakkershûs, aan de achterkant met landelijk uitzicht.

Nieuwsbrief
Wilt u graag op de hoogte blijven van ons laatste nieuws? Meld u dan hier aan voor onze nieuwsbrief.
Versturen

Menukaart

Lunchkaart

Lunchkaart  
   
Verse huisgemaakte soep met brood vanaf: € 5,50
De topper van de lunch onze overheerlijke "reuzen" tosti  
- op z’n Italiaans met kaas en pesto € 6,50
- Caprese met mozzarella, tomaat en basilicum € 6,50
Broodje tonijnsalade € 7,50
Broodje met gerookte makreelfilet € 8,95
Hollandse garnalencoctail in een brostei-broodje € 10,50
Broodje met gebakken camambert, met cranberry compote € 8,95
Broodje met warme geitenkaas, honing, walnoten en tijm € 8,95
Huisgemaakte hartige taart van de plaat, met salade € 8,95
Uitsmijter kaas van fûgelfrei ei € 8,50
Salade met verse schapenkaas € 9,50
Broodje hamburger van de vegetarische slager € 8,95
Bordje Merk 18 (hartige taart, kopje soep, brood,  
vijgen,kaasjes, groene pesto en kaas tapenade) € 11,50
Bordje Sudersee ( kopje soep, gerookte vis, pesto  
brood, makreelmousse en sla) € 12,50
Vegetarische lasagne met tomatensaus € 13,50
Plate van de dag (vis of vegetarisch) Dagprijs
   
Voor de kinderen:  
Puntzak met frites € 4,50
Brood met kroket € 5,00
   
IJskaart:  
Coupe van de dag € 6,50
Kinderijsje € 4,50
   
   
In onze gerechten verwerken wij zoveel mogelijk biologische en streekgebonden producten. De vis in onze gerechten is MSC-gecertificeerd  
   

Menukaart vanaf 17.30 uur (op afspraak)

Soepen

Tomatensoep met mascarpone € 6,00
Venkelsoep met granaatappel en Tynjetalerkaas € 6,00
Gevulde vissoep met room en kerrie € 7,50

Voorgerechten vegetarisch

Gefrituurde quinoa en salade met boerenkruidenkwark € 8,75
Geitenkaas met roggebrood-crumble en rode uiencompoté € 8,75
Verse schapenkaas met een salade van seizoensgroenten en notenmelange € 8,75

Voorgerechten vis

Gerookte zalmcarpaccio, roseval aardappelen en limoenmayonaise € 9,75
Gemarineerde gamba's op een salade van zeekraal met sinaasappelvinaigrette € 9.75
Hollandse garnalencocktail met whiskycocktailsaus en courgettesalade € 11,50
   

Hoofdgerechten vegetarisch € 19,50

Vegetarische kipstukjes a’la tandoori met seizoensgroente in een wrap en guacamole
Cordonbleu van couscous gevuld met Riperkritekaas op een bedje van sperziebonen en kurkuma gemberjus
 
Groentenlasagne met mozzarella en tomatensaus
 
Kaasfondue met diverse groenten, sla en stokbrood

Hoofdgerechten vis € 21,50

Gestoomde scholrolletjes met pesto op een bedje van mediterrane rijst en geroosterde paparikasaus
 
Op de huid gebakken kabeljauw met bloemkoolcrème, zeekraal en zwarte olijvenpoeder
 
Bordmenu vis (chefs special)

Extra hoofdgerecht vis of vegetarisch

Chefs special; Het gerecht van de week Weekprijs

Nagerechten

Kokostaartje met fruit en mangosorbetijs € 7,25
IJstaartje van rood fruit en Fryske dumkes met witte chocolademousse € 7,25
Friese tiramisu van suikerbrood en Beerenburg € 7,25
Fries kaasplankje met honing, kletzenbrood en walnoten € 10,50
Dessert d'amour (voor 2 personen, altijd een verassing) € 21.50

U kunt u ook laten verrassen!!

De chef maakt voor u een wandeling door de kaart, waarbij u kunt kiezen
tussen een vegetarisch menu, een vismenu, of een combinatie van beide.

3-Gangenmenu* voor u samengesteld door onze chef-kok € 32,50
4-Gangenmenu* voor u samengesteld door onze chef-kok € 37,50
Kindermenu 3-gangen ( in overleg) € 14,50

Wilt u glutenvrij eten? Laat het ons weten.

* Bij dit menu kunt u ook een bijpassend wijn arrangement bestellen van 3 verschillende biologische wijnen à € 11,95 per persoon (3 glazen p.p.)

Wij hebben ook een speciale Tapaskaart!

Waarom biologische producten en duurzame vis in It Pottebakkerhûs?

De biologische landbouw is een zeer milieuvriendelijke vorm van landbouw.De producten worden geteeld zonder kunstmest, chemische bestijdingsmiddelen of genetische manipulatie. De gewassen krijgen in deze schone omgeving de tijd om te groeien en te rijpen. Het zijn daarom producten van hoge kwaliteit en een uitzonderlijk goede smaak. Het is verboden, maar ook helemaal niet nodig kunstmatige geur-, kleur- of smaakstoffen bij de verwerking toe te voegen. Een tomaat, aardappel of een sappige krop sla, ze hebben weer smaak en als je een wortel schrapt heb je weer oranje handen. Menig topkok en ook de onze, werkt daarom met biologische producten. Doel van de biologische landbouw is het in stand houden van het natuurlijke evenwicht tussen mens, plant en dier. Het gaat daarbij niet alleen om de landbouw maar ook om onze directe leefomgeving.

 

Duurzame vis

Ruim driekwart van de vissoorten die wij eten is overbevist of bijvangst. 
Daarom serveren wij in it Pottenbakkershus alleen duurzame vis.
Duurzame vis is belangrijk voor het behouden van de vis en voor het behouden van de vissector.
 
Duurzame visserij maakt gebruik van vistechnieken waarbij de kans op bijvangst sterk afneemt.
1.De visserij mag niet leiden tot overbevissing of uitputting van vissoorten.
2.De natuur onder water moet worden beschermd.
3.De visserijbedrijven moeten zich verantwoorden over hun doen en laten en garant staan voor een effectief, duurzaam beheer van het visaanbod.
4.Visserijen moeten lokale, nationale en internationale wetten en regels respecteren.