Wij zoeken een zelfstandig werkende kok m/v

Door toenemende drukte zijn wij voor ons keukenteam op zoek naar een

ZELFSTANDIG WERKEND KOK (M/V)

Van april tot september ± 15 tot 30 uur

 

Midwinterverhalenmiddag

Zondag 29 januari 2017 wordt alweer voor de 12e keer deze succesvolle tocht in Workum georganiseerd.
Nieuwsbrief
Wilt u graag op de hoogte blijven van ons laatste nieuws? Meld u dan hier aan voor onze nieuwsbrief.
Versturen

Nieuws

9 april 2012

Expositie It Pottebakkershûs "De Koude start van Jopie"

In de vijftiger jaren heeft Jopie Huisman, samen met Jan Welles, een korte tijd een bedrijfje gehad onder de naam NAW "Nijverheids Atelier Workum". Hij had een grote partij eenmaal gebakken aardewerk op de kop getikt. Na dit met plakkaatverf te hebben beschilderd werd dit niet opnieuw gebakken  (hij had nog geen oven) maar gelakt.

In eerste instantie leek deze vinding van het koudglazuren het ei van Columbus en het werd een (kortstondig) succes. Na enige tijd ging de lak scheuren en stukje bj beetje brak het schilderwerk los van de ondergrond. Nijverheids Atelier Workum ging, even snel als het ontstaan was, ten onder. Van het vele werk wat er gemaakt is, zijn nog een aantal stukken bewaard gebleven. Ook die hebben nog steeds hetzelfde probleem, de verf laat los van de ondergrond. In een speciale vitrine, die het onomkeerbare proces zoveel mogeijk vertraagt, kunt u dit vroege werk van Jopie en zijn compagnon bewonderen in It Pottebakkershus.

Ook de geschiedenis van het Workumer aardewerk en het werk van de huidige Workumer pottenbakkers is hier rijk vertegenwoordigd. De toegang is gratis.