Midwinterverhalentocht 31 januari 2016

Midwinterverhalentocht 31 januari 2016

Na het succes van van de afgelopen 10 jaar heeft het team van it Pottebakkershûs opnieuw een aantal verhalenvertellers bij elkaar gebracht.

Vanaf 14.00 uur tot 17.00 uur wordt u door een gids meegenomen naar de mooiste plekjes in Workum voor een verhaal.

Indien gewenst wordt er aansluitend een heerlijke winterstamppot geserveerd.

Kaarten en info bij Hotel aan de Wymerts 0515-540004 of via info@itpottebakkershus.nl

 

Nieuwe menukaart

Nieuwsgierig naar onze nieuwe menukaart?

Nieuwsbrief
Wilt u graag op de hoogte blijven van ons laatste nieuws? Meld u dan hier aan voor onze nieuwsbrief.
Versturen

Nieuws

9 april 2012

Expositie It Pottebakkershûs "De Koude start van Jopie"

In de vijftiger jaren heeft Jopie Huisman, samen met Jan Welles, een korte tijd een bedrijfje gehad onder de naam NAW "Nijverheids Atelier Workum". Hij had een grote partij eenmaal gebakken aardewerk op de kop getikt. Na dit met plakkaatverf te hebben beschilderd werd dit niet opnieuw gebakken  (hij had nog geen oven) maar gelakt.

In eerste instantie leek deze vinding van het koudglazuren het ei van Columbus en het werd een (kortstondig) succes. Na enige tijd ging de lak scheuren en stukje bj beetje brak het schilderwerk los van de ondergrond. Nijverheids Atelier Workum ging, even snel als het ontstaan was, ten onder. Van het vele werk wat er gemaakt is, zijn nog een aantal stukken bewaard gebleven. Ook die hebben nog steeds hetzelfde probleem, de verf laat los van de ondergrond. In een speciale vitrine, die het onomkeerbare proces zoveel mogeijk vertraagt, kunt u dit vroege werk van Jopie en zijn compagnon bewonderen in It Pottebakkershus.

Ook de geschiedenis van het Workumer aardewerk en het werk van de huidige Workumer pottenbakkers is hier rijk vertegenwoordigd. De toegang is gratis.